Plantare și îngrijire

Plantarea si ingrijirea Achimenesilor

Rizomii se planteaza pe orizontala (culcat).Din fiecare “solzisor” pot sa dea lastarei. Daca rizomul este intrat in vegetatie(se vede un firicel pornit), acesta nu se lasa neacoperit cu pamant(planta rezultata o sa fie firava daca nu este acoperita).

Se acopera rizomii cu max 2 cm de pamant, se taseaza usor si se uda prin pulverizare -doar cu apa calduta. Atentie la excesul de umezeala (lasati sa se usuce pamantul intre udari).

Ingrijirea florilor-Achimenes

Achimenes are nevoie de temperaturi de peste 20 de grade pentru a se dezvolta bine. Cea mai mare sensibilitate a plantei o reprezinta apa rece. Niciodata nu udati cu apa direct de la robinet pentru ca pot cadea atat florile cat si frunzele. Temperatura apei ar trebui sa fie cel putin la nivelul celei din aer, daca nu cu cateva grade mai ridicata. Apa trebuie sa se scurga bine si rapid din ghiveci, de aceea substratul in care trebuie plantat Achimenes trebuie sa fie unul bine drenat in primul rand, afanat, bogat in humus(ca cel pentru violetele de Parma).

Iarna planta intra in repaus. Dupa ce florile se trec reduceti udarile concomitent cu scaderea temperaturii. Dupa ce frunzele s-au uscat si ele, lastarii se scurteaza la 2 cm . Planta ierneaza la 10-12 grade din noiembrie pana in martie. Repausul este unul profund.

Se inmulteste prin rizomi, butasi de varf de lastari si seminte.

Plasati ghiveciul intr-un loc luminos, dar fara soare direct dupa-amiaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *