Leandru nr 65-Kewpie
Circumferinta floare 5.5 cm
Ghiceve de 2 litr
Expozitie:soare
Acest soi este instabil -uneori florile pot fi simple, alteori cu dungi sau pe aceeasi tija poate face si flori simple si cu dungulite.
Nerium Oleander-denumirea stiintifica
Fiind plantă tipică din zona mediteraneeană, crește puternic în soluri bine drenate. În solurile argiloase, grele și umede, după o primă fază în care încearcă să se dezvolte, la un anumit moment dat aceasta stagnează, lucru semnalat prin îngălbenirea frunzișului. Pentru a evita stagnarea apei este extrem de important să alegeți corect forma vasului. Leandrul ai nevoie de un ghiveci adecvat care este întotdeauna mai înalt, tocmai pentru a vă asigura că toate rădăcinile cresc în jos.
Având în vedere condițiile specifice de creștere în mediul de unde provine, leandrul este unu mare iubitor de lumină. Pentru asta este recomandat să amplasați ghiveciul lângă un perete, bine expus la soare, astfel încât acesta să poată profita din plin de lumină din primăvară și până în toamnă. Acesta rezistă foarte bine și în zonele cu vânt puternic, deoarece ramurile sunt flexibile și elastice. În locații cu vânt puternic este bine să ancorați ghiveciul.
Leandrul are nevoie de apă regulat și din abundență. Chiar dacă este o plantă rezistentă la secetă, în perioadele în care îi lipsește apa își întrerupe înflorirea, iar florile existente cad, după care frunzele se răsucesc ușor. Doar menținând un sol umed în permanență, fără stagnarea apei veți avea flori din iunie până în septembrie, octombrie.
PONT: Evitați administrarea de apă rece, poate cauza șoc termic.
Creșterea leandrului în ghiveci este cea mai bună soluție pentru zonele cu climă mai rece. Cu toate acestea, la fiecare doi ani este nevoie de schimbarea vasului. Această operație se face pentru a restabilii condițiile optime de creștere, de a oferi spațiu nou rădăcinilor și schimbarea în mare măsură a substanțelor nutritive din sol în cantități echilibrate, eliminarea depozitelor de sare, a excesului de minerale specifice și a coloniilor posibil parazitare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.